і отримаєте консультацію щодо роботи автоцентру викупу автомобілів

Як не потрібно продавати автомобіль

17 Січня 2020 г.
Як не потрібно продавати автомобіль

Продати машину з пробігом буває не просто. І, насамперед, це пов'язано з тим, що зазвичай покупці висловлюють недовіру, бо мало кому хотілося б придбати автомобіль із проблемами. Багато хто дійсно хоче продати машину, щоб отримати швидку вигоду. А ось новий власник отримує разом з вживаними авто непередбачені витрати. Якщо і ви зіткнулися з такою ситуацією, що автомобіль потрібно продати якнайшвидше, варто вивчити найголовніші помилки, що допоможе в максимально короткі терміни і покупця знайти, і укласти вигідну угоду.

Які проблеми вважаються найпоширенішими і як їх уникнути?

Якщо раніше, щоб продати авто, потрібно було розміщувати оголошення в газетах або самим їздити на автомобільні ринки, то сьогодні все це вдало замінили на віртуальні майданчики. Продавати що-небудь через інтернет – це практично, економно і не потребує фінансових витрат. Проте потенційного покупця слід зацікавити.

Найпоширеніша помилка – розміщувати оголошення без фото. Текст оголошення має бути максимально лаконічним, але без зайвих емоцій та розхвалювання свого залізного коня, щоб просто не відлякати. Підготуйте якісні фотографії автомобіля, а інформація має бути максимально правдивою.

Декілька слушних порад

  • на показ авто краще приїхати з кимось, щоби застрахувати від неприємних ситуацій.
  • з потенційним покупцем будьте максимально чемними, тому що різкість може відлякати.
  • не варто залишати клієнта одного в салоні автомобіля та не потрібно давати йому в руки ключі.
  • Якщо ви бачите, що покупець сильно збиває ціну, вам потрібно замовити професійну оцінку авто.
  • якщо планується проведення тест-драйву, то лише у вашій особистій присутності.

Весна вважається найкращим часом, щоб продавати машину, бо зазвичай саме в цей час люди стають більш відкритими до нових змін. А ось восени та взимку продати вигідно автомобіль вдається далеко не всім.

Коли ви отримаєте дзвінок від потенційного покупця, краще призначте час днем і на території, яка вам знайома. У жодному разі не потрібно повідомляти стороннім особам реквізити вашої банківської картки, якщо покупець буде пропонувати сплатити заставу. Ця махінація вважається найпоширенішою.

Якщо ваш автомобіль був куплений у кредит, то потрібно взяти витяг з банку, який підтверджуватиме те, що заборгованість у банку ви погасили. Це в рази збільшить ваші шанси продажу та викликає довіру у покупця.

Як потрібно вчинити з салоном та кузовом автомобіля?

Ціна – це перше, на що покупець звертатиме увагу. Вона має відображати реальну вартість транспортного засобу. Ви ж пам'ятаєте про те, що автомобіль щороку втрачає приблизно п'ять відсотків ціни, а поломки та зношування також її знижують.

Перед продажем вам потрібно вивчити пропозиції інших продавців та врахувати недоліки. Це допоможе встановити об'єктивну вартість автомобіля.

Якщо ціна виявиться низькою або ви побачите, що мало хто цікавиться автомобілем, не потрібно погоджуватися на низьку за ціною пропозицію. Збільшить шанс отримати вищий прибуток правильна підготовка машини. Можливо, варто оновити технічну рідину або просто залити свіжу олію. Якщо є пошкоджені деталі, їх також краще замінити на нові.

Салон автомобіля за час експлуатації зношується, як і кузов. І чомусь власники авто не вважають за потрібне почистити їх і відполірувати. Тому й машини стають непривабливими для покупців. Можливо, варто один раз заплатити, звернутися в автосалон, де майстри впорядкують вашого залізного коня.

Миття гуми, полірування фар і хімчистка салону - все це витрати не надто затратні в матеріальному плані, але вони істотно покращують вид машини.

Так, продати автомобіль буває непросто. І як же легко припуститися помилки і злякати покупця. Тому ми радимо дотримуватися порад, які допоможуть розраховувати на велику виручку. А якщо вам потрібно продати автомобіль терміново, доручіть це компанії « Autogorod ». Ми маємо великий досвід продажу авто та завжди вирішуємо завдання на користь наших клієнтів.

Футбольна команда "Автомісто"
При перевезенні дітей тепер має значення не вік, а зріст дитини
Компанія Apple запатентувала "розумне" освітлення салону авто
2017 Renault Sandero
115 тис. км.
Питання?