і отримаєте консультацію щодо роботи автоцентру викупу автомобілів

Як правильно доглядати салон автомобіля

21 Лютого 2020 г.
Як правильно доглядати салон автомобіля

Якої б марки, стану та року випуску у вас не було б авто, за салоном потрібно починати доглядати з моменту покупки та його використання. Завдяки цьому салон буде довгий час красиво виглядати, що стане в нагоді, коли ви захочете продати автомобіль. Хороший салон допоможе отримати за машину значно більше грошей. Та й загалом, погодьтеся, що куди приємніше водію та пасажирам перебувати у чистій машині.

Особливості догляду та чистки салону зі шкіри

Одна з особливостей тканинної оббивки полягає в тому, що вона збирає пилюку. А пил, як відомо, може загрожувати тим, хто з нею контактує. В даному випадку, з пасажирами та водієм. Щоб позбавитися її, потрібно скористатися пилососом, а наявність спеціальних насадок істотно полегшить завдання.

За допомогою звичайного мильного розчину можна швидко впоратися із видаленням плям. Досить трохи змочити ганчірку чи губку, і вичавивши її, обробити брудну ділянку. Губка не має бути дуже вологою, щоб не намочити сам поролон. Якщо все ж таки ви його намочите, потрібно почекати деякий час, щоб він висох.

Що робити, якщо плями застарілі та стійкі? Скористайтеся засобами, які використовують для чищення килимових покриттів. Але вибирайте його без поспіху, тому що якщо підібрати його неправильно, то можна отримати в результаті розлучення або знебарвити тканину. Перевірити засіб дуже просто, потрібно обробити приховану ділянку оббивки та подивитися, як відреагує матеріал.

У Вас шкіряний салон? Зверніть увагу на тонкощі догляду за ним

Більш практичний та довговічний варіант – це шкіряний салон. Він практично не збирає пил, а якщо з'являться плями, то вони будуть не такі видні, як на оббивці з текстилю. Однак шкіряний салон має свої особливості. З часом шкіра може висохнути, що призведе до появи тріщин, втрати блиску, та й на дотик вона стане менш приємною.

Багато факторів впливають на стан оббивки зі шкіри і, насамперед, це вплив спеки, ультрафіолетових променів та холодного повітря з кондиціонера. Якщо хоча б раз на місяць (з літа до осені) ви правильно за ним доглядатимете, використовуючи для цього спеціальну автомобільну косметику, але тільки високої якості, ви зможете уникнути погіршення його стану. Однак пам'ятайте, що, маючи справу зі шкіряним салоном, категорично забороняється користуватися мильним розчином.

Прибирання салону слід почати з видалення пилу, сміття та бруду, які забиваються в шви оббивки та щілини. У цьому вам допоможе м'який пензлик, який не подряпає шкіру. А використання відповідних засобів допоможе впоратися з плямами та забрудненнями.

Після цього потрібно важливо зволожити шкіру та просочити її, щоб вона якомога довше зберігала свій привабливий зовнішній вигляд.

Важлива інформація щодо догляду за деталями авто із пластику

Приладову панель чистити рекомендується спеціальними спреями та серветками. Завдяки їм можна легко впоратися з очищенням поверхні, надавши їй первісного блиску. Переваги використання таких засобів полягає ще й у тому, що після них у салоні залишається приємний аромат. А це особливо важливо, якщо в салоні авто палить водій чи пасажири.

Для чищення салону авто підходять засоби перевірені, відомих фірм із гарною репутацією. І пам'ятайте, що для роботи з пластиковими частинами салону категорично забороняється використовувати засоби, в основі яких лежить спирт. Дотримуючись цих нескладних правил, ви зможете підтримувати салон авто в належному стані довгий час.

З повагою Autogorod !

 
Футбольна команда "Автомісто"
При перевезенні дітей тепер має значення не вік, а зріст дитини
Компанія Apple запатентувала "розумне" освітлення салону авто
2017 Renault Sandero
115 тис. км.
Питання?