і отримаєте консультацію щодо роботи автоцентру викупу автомобілів

Як перевірити, у якому стані перебуває двигун?

04 Лютого 2020 г.
Як перевірити, у якому стані перебуває двигун?

У ході експлуатації двигун, звичайно ж, зношується та потребує постійного обслуговування. Проте водії з якихось причин не завжди звертаються до сервісних служб. Якщо нехтувати здоров'ям свого автомобіля, то це може стати причиною поломки всього транспортного засобу. Зважаючи на те, що ремонт може потягнути досить серйозних коштів, багато хто вирішує позбавитись його, тобто продати. При цьому новий власник може придбати проблемну машину. Компанія «Автогород» допоможе вам зробити так, щоб угода була чесною і максимально для вас вигідною, і для цього потрібно навчитися розпізнавати справний двигун чи ні.

Чи можна обійтися власними силами?

Кількість людей, які купують старі автомобілі, все збільшується і на ринку сьогодні можна знайти цілком непогану модель, як кажуть, не за всі гроші світу. Хтось вибирає автомобіль, орієнтуючись виключно на зовнішній вигляд, покладаючись лише на порядність продавця. Але що відбувається насправді?
Навіть якщо кузов можна після аварії привести до ладу, то поломку двигуна приховати буде набагато складніше. Тому ми рекомендуємо діагностику доручити спеціалістам із сертифікованого СТО, а якщо з якихось причин ви не зможете це зробити, скористайтесь нашими порадами.

Перед тим як ви будете проводити огляд двигуна, потрібно запастися невеликим дзеркалом, ліхтариком, свічковим ключем, рукавичками і ганчірками. Двигун потрібно перевіряти доки він не розігрівся, тобто перед запуском. У результаті ви зможете отримати відомості про те, наскільки добре він запускається. Водії, які хочуть приховати поломки силового агрегату, будуть пропонувати вам послухати роботу мотора вже на підігрітому автомобілі.

Методи, за допомогою яких ви зможете перевірити двигун:

Доручіть це досвідченому співробітнику СТО, який зможе побачити поломку після огляду.

Проведіть комп'ютерну діагностику.

Якщо це під силу, проведіть діагностику самостійно.

Один зовнішній вигляд двигуна зможе дати об'єктивну оцінку якості його роботи. Якщо його стан нормальний, то рівень забруднення буде середнім. Власник авто може упорядкувати простір під капотом, але мотор повинен залишатися в робочому вигляді, тому що невелика кількість бруду і запалу є цілком допустимими. А якщо ви побачите, що двигун дуже чистий, це може означати, що він приховує дефекти. Відсутність масляних підтікань також буде свідчити на користь справного двигуна.

Декілька технічних нюансів роботи двигуна

Якість роботи автомобіля можна дізнатися за станом технічної рідини. Достатньо витягнути щуп, яким вимірюється рівень олії. Зверніть увагу на кришку горловини, на якій не повинно бути жодного нальоту чи чорної рідини. Трохи тьмяний відтінок рідини вважається нормальним. Якщо масло трохи спінене, то це буде говорити про перегрівання мотора та просочування води. Краще відмовитися від ідеї купити такий автомобіль, бо незабаром доведеться ремонтувати двигун.

Фінальна дія – це тест-драйв. Вам потрібно завести машину та послухати, чи є якісь сторонні звуки, вібрації та постукування. Чорний колір вихлопів буде говорити про швидку заміну сальників.

Якщо авто легко заводиться, це буде свідчити про його справний стан. Після тестової поїздки відкрийте капот, щоб переконатися у відсутності пари.
Хочете купити перевірений та справний автомобіль? Доручіть цю місію фахівцям компанії «Автогород». Ми допоможемо підібрати машину, зважаючи на ваші вимоги та бюджет.

З повагою, Автогород

Футбольна команда "Автомісто"
При перевезенні дітей тепер має значення не вік, а зріст дитини
Компанія Apple запатентувала "розумне" освітлення салону авто
2017 Renault Sandero
115 тис. км.
Питання?