і отримаєте консультацію щодо роботи автоцентру викупу автомобілів

МВС більше не видаватиме на автомобілі державні номери

25 Жовтня 2019 г.
МВС більше не видаватиме на автомобілі державні номери

З метою економії сервісні центри МВС більше не видаватимуть номерних знаків і передадуть ці повноваження приватним організаціям. Проект закону вже з'явився на сайті Міністерства, і він стане законом, якщо за нього проголосує 226 народних депутатів.

За словами чиновників, закупівля державних номерів для держави є надто витратним заходом. І це навіть з огляду на те, що українці при реєстрації повністю оплачують комплект. Проте істотну частину видатків виплачує і держава (відрядження співробітників, транспортування номера тощо).

Чиновники планують віддати право виробляти номери приватникам і цим позбавити себе цієї проблеми. Компанії, які займатимуться виробництвом, Кабінет міністрів внесе до спеціального реєстру для ведення обліку всіх номерних знаків, що виробляються. Це потрібно для того, щоб МВС могла за необхідності отримати інформацію про те, хто який номер зробив.

Звичайно ж, від уряду автомобілісти очікують більше подробиць стосовно роботи нового механізму. При цьому є кілька нюансів. Виходить, що на момент реєстрації автомобілю вже буде присвоєно номери і зробить це саме сервісний центр МВС. Після цього власник авто має звернутися до однієї з компаній, уповноважених державою, щоб їх виготовити.

Поки що немає жодної інформації щодо того, скільки коштуватимуть послуги у приватних компаніях. Але сьогодні, щоб придбати один комплект у сервісному центрі МВС, потрібно заплатити 178,2 грн. Замовлення цих номерів у приватників коштує не менше 300-400 грн.

На даний момент документ має статус проекту. Зацікавленим сторонам надали місяць, щоб вони могли з ним ознайомитись і потім його винесуть на засідання Кабміну та Верховної Ради.

З повагою Autogorod

Футбольна команда "Автомісто"
При перевезенні дітей тепер має значення не вік, а зріст дитини
Компанія Apple запатентувала "розумне" освітлення салону авто
2017 Renault Sandero
115 тис. км.
Питання?